Direktlänk till inlägg 2 juni 2010

Unidentified Huge Hole in Ground

Av Mr. MaDo - 2 juni 2010 00:59

 

  Uppdatering: Har läst att hålet ska vara c:a 60 meter djupt.   

Det är inte första gången jag ser ett sånt här hål i nyhetsflödet men det som är så anmärkningsvärt med detta hålet och det förra jag såg som var i stort sett likadant är att det är så DJUPT och så perfekt runt. Man kan ju inte ens se botten av hålet, det är precis som det är en bottenlös avgrund. Hur kan detta uppstå av vatten!? Det var som när min kusin i Warsawa, Polen skulle gå till sin bilkörningsskola när plötsligt marken öppnade sig under hans fötter och han föll ner i ett stort hål i marken som hade bildats av vattenerosion pga. en läckande rörledning. Hålet var absolut inte i klass med det ni se på bilderna, det var bara c:a 2 meter djupt och inte alls lika så runt och jämt som på bilderna var det inte. Jag var inte med när det hände men jag såg en bild i en tidning som dom hade sparat. Och ja, han klarade sig, min kusin som föll ner i hålet alltså. Han fick hjälp av några andra förbipasserande för att han skulle kunna ta sig upp då det inte gick att klättra upp på egen hand då jorden var så lös och porös för att greppa tag i. Han fick bara några stygn i nacken som han slog i när han föll ner men annars var han väldigt välbehållen som tur var.



Måste bara klistra in några klockrena kommentarer nedanför som jag läste på DN, där jag läste om det här MEGA-hålet i Guatemala City.


det kanske bara är en cover up nyhet för att dölja faktumet att ett ufo krashat där!

peter, 00:27, 2 juni 2010. 

Nej! Inte det viktiga kaffet!?! vad ska vi ta oss till om det är skadat...

Effak, 00:24, 2 juni 2010. 

Den där bilden är ju photoshoppad ju.

Gustav, 00:20, 2 juni 2010. 

Klart att bilden inte är retuscherad. Ni hänger för mycket på youtube och är för lättlurade :P

Jürgen, 00:06, 2 juni 2010. 

Som Jon skrev 22:08, ett nästan identiskt hål uppstod alldeles intill 2007. Det märkliga är att så få artiklar uppmärksammar detta. Hur kort är egentligen journalisternas minne?

Boman, 23:32, 1 juni 2010. 

Citybanans tunnlar dras inte fram i lerjord... :D

PER, 23:02, 1 juni 2010. 

STOPPA CITYBANAN, NU!!!!!!!!

Sven B, 22:53, 1 juni 2010. 

Om marken är underminerad exempelvis att det finns håligheter under marken, så kommer enorma vattenmassor att skapa en "virvel", liknande den som du drar ur proppen ur badkaret. Därför är det ett så runt hål.

HAE, 22:51, 1 juni 2010. 

1) Cirklar har en tendens att fördela krafterna jämnt, och därför är runda skepnader relativt vanliga i naturen (hur många perfekta kvadrater har ni sett i naturen?).
2) Ja, det finns stora håligheter i berggrunden av olika storlek. Denna stad är byggd på extremt porös grund. En kedjereaktion kan säkerligen uppstå, dvs. att när någonting börjar rasa så rasar allt. För övrigt har de flesta städer olika slags tunnelsystem som om de är dåligt konstruerade kritiskt kan försvaga berggrunden.

PH, 22:46, 1 juni 2010. 

@är bilden sann det är ju sommar, så bara ut och experimentera. du kan ju bygga en tunnel under en hög sand.. häll sedan vatten på sanden ovan tunneln, och du ska se att du får ett perfekt runt hål.

Jag tror inte att bilden är sann. Var har alla jordmassor tagit vägen? Finns det stora håligheter längre ner i marken?

Göran, 22:37, 1 juni 2010.

Det är ju en helt sjuk bild som ser ut som i en film, hur kan ett hål bli så perfekt runt??

Är bilden sann?, 22:27, 1 juni 2010.

Dagens medieklimat säger att detta är en tre år gammal nyhet. Någon praktikant satt och googlade Guatemala + rain och fick upp en gammal nyhet som han trodde var ny då källkritik är förbjudet på redaktionen. Eller så är jag bara cynisk.

Jke, 22:22, 1 juni 2010.

är bilden sann? Ser ju retuscherad ut?? Shit!

Wow, 22:09, 1 juni 2010.

Hmm, ett likadant hål bildades år 2007 till följd av brustna vattenledningar. Marken där måste vara underminerad på något sätt?

Jon, 22:08, 1 juni 2010.

Vad i.....ett jävla håll ner i marken. Ser ut som värsta Hollywood style katastrof film

Scary, 21:50, 1 juni 2010.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mr. MaDo - 22 februari 2011 23:56

Hej!      Jag tänkte bara uppdatera min blogg lite.   Inga vulkanutbrott från Island ännu men vintern håller i sig än.      Mycket kaos i mellan-östern och nord Afrika. Det spekuleras mycket kring detta i Alex Jones radio show som jag bru...

Av Mr. MaDo - 28 september 2010 22:34

Läste i dagens Metro idag om att det förväntas bli den kallaste vintern på 1000 år enligt Europeiska meteorologer, men på SMHI är man skeptiska.    "Urklipp från dagens Metro nedanför;Experter: Värsta vintern på tusen år> Europeiska meteorolo...

Av Mr. MaDo - 18 september 2010 23:40

Jag lovade att uppdatera mitt förra blogg-inlägg och nu så har jag hittat en god anledning till att göra det. Läste nämligen i gårdagens Metro idag om att mängder med fiskar plötsligt har dött och flutit upp till ytan. Förvånansvärt lite var det skri...

Av Mr. MaDo - 25 juni 2010 15:18

Hej allihopa! Det är midsommar i avlånga Sverige nu även om den astronomiska midsommaren redan var i måndags 13:24 som jag tycker borde få mer uppmärksamhet än det här hedniska flummet.   Bortsett från midsommar så sprutar "oljevulkanen" i Mexika...

Av Mr. MaDo - 23 april 2010 17:04

Men nu kikade jag in igen för att bara skriva några rader.        Det är förvånandsvärt hur alla mina gamla inlägg håller sig än idag faktiskt. Det är i stort sätt samma slags grejer som hände då som händer nu dvs. ond bråd död i mass-skala och...

Ovido - Quiz & Flashcards